Polityka prywatności/RODO

Prywatność odwiedzających stronę internetową Fundacji Kreatywnej Edukacji jest dla nas bardzo ważna i dokładamy wszelkich starań, aby ją chronić.

W związku z powyższym informujemy, że:

1. administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Kreatywnej Edukacji z siedzibą w Bydgoszczy przy ul. Kordeckiego 16/1, zwana dalej Administratorem; Administrator prowadzi operacje przetwarzania Państwa danych osobowych;
  2. inspektorem danych osobowych u Administratora jest Jolanta Gawryłkiewicz; z inspektorem można się skontaktować w sprawach ochrony swoich danych osobowych poprzez e-mail: info@fundacjakreatywnejedukacji.org;
  3. podane przez Państwa dane osobowe (adres e-mail, numer telefonu, imię i nazwisko) będą przetwarzane w celu:

– administrowania naszą stroną internetową oraz Sklepem;

– dokonania rezerwacji miejsca dziecka w placówce przedszkolnej/szkolnej, na seminaria bądź kursy gordonowskie i inne wydarzenia realizowane przez Fundację Kreatywnej Edukacji;

– dokonania zakupów w Sklepie internetowym;

– umożliwienia korzystania z usług dostępnych na naszej stronie internetowej;

– wysyłania towarów zakupionych za pośrednictwem Sklepu;

– świadczenia usług zakupionych za pośrednictwem naszej strony internetowej;

– wysyłania wyciągów, faktur i przypomnień o płatnościach oraz odbioru płatności od Państwa;

1. podanie przez Państwa danych osobowych jest w pełni dobrowolne, jednak konieczne dla umożliwienia kontaktu w celu realizacji usług. Niepodanie danych osobowych będzie skutkowało niemożliwością pełnego wykonania zobowiązań przyjętych przez Fundację Kreatywnej Edukacji w ramach zgłoszenia;
  2. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez Fundację Kreatywnej Edukacji; Fundacja zobowiązuje się do nieprzekazywania żadnych informacji osobom trzecim;
  3. Państwa dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

Mają Państwo prawo do:

1. żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  2. wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania;
  3. przenoszenia danych;
  4. wniesienia skargi do organu nadzorczego, w tym do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (do 25 maja 2018 roku nazywanego Generalnym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych);
  5. cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych. W celu cofnięcia zgody należy skontaktować się z nami, wysyłając wiadomość e-mail na adres: info@fundacjakreatywnejedukacji.org

Jeśli uważają Państwo, że przetwarzanie przez nas danych osobowych narusza Państwa prawa – powiedzcie nam o tym. Postaramy się reagować na Państwa uwagi i sugestie oraz wyjaśniać Państwa wątpliwości.

W ramach Witryny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez naszą stronę internetową. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy się zapoznać. Fundacja Kreatywnej Edukacji nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.